enjoy-my-successful-career-2021-08-30-02-12-34-utc copy
Izgradite karijeru sa nama i iskoristite svoju energiju da promenite svet!
Radite sa nama u Hipolu
engineer-meeting-for-architectural-project-2022-01-28-09-13-37-utc
Istražite mogućnosti zaposlenja kod nas

Izgradite karijeru sa nama

 Istražite mogućnosti zaposlenja kod nas 
Pretražite slobodna radna mesta prema polju interesovanja: posao, inženjering, istraživanje, operacije i administracija 
Pridružite se našoj zajednici talenata
 
 
Mogućnosti za studente
Istražite svoja interesovanja, proširite svoju ličnu i profesionalnu mrežu i razvijte veštine za izgradnju uspešne karijere.
Otvoreni smo za regrutovanje studenata za praksu i prvu šansu u našoj fabrici. U Hipolu ćete imati prilike da istražite svoja interesovanja, razvijete svoju ličnu i profesionalnu mrežu i razvijete osnovne veštine za izgradnju uspešne karijere.
Očekujemo prijave studenata iz različitih oblasti, uključujući inženjerstvo, poslovanje, računarstvo i IT, finansije i računovodstvo, geonauke i sličnih oblasti.
Za više informacija o programima u našoj fabrici, obratite se našoj službi ljudskih resursa na mail: hr@hipol.rs
 
Naš proces zapošljavanja
Od pronalaženja prave prilike do prihvatanja ponude, evo šta možete očekivati nakon što se prijavite za zaposlenje u Hipolu:
Odaberite pravu priliku za Vas
Naš sajt nudi dva načina pretraživanja:
-Shodno Vašim veštinama i iskustvu

-Prema slobodnim radnim mestim na našem sajtu

Pripremite svoj CV
Evo nekoliko saveta za izradu konkurentne biografije:
•Koristite opis posla da istaknete svoje relevantne veštine, iskustvo ili istraživačke aktivnosti
•Naglasite u biografiji Vaša dostignuća ili projekte na kojima ste radili. Kakav uticaj ste ostvarili? Na koji način ste doprineli kompaniji?
•Napišite nam detalje o svom radu. Kakav je bio značaj vašeg angažovanja / istraživanja? Koliko ste ljudi vodili u svom timu? Koji je bio obim Vašeg posla / projekta?
•Diplomce i studente koji rade na sticanju diplome podstičemo da u biografiji uključe sve kurseve na fakultetima / univerzitetima ili projekte na kojima su radili kao i učešće na J1 programu
•Kratka biografija je najbolja. Koristite svoj CV da biste se fokusirali na glavna dostignuća i kvalifikacije.
 
Sledeći korak: Pregled pristiglih biografija
Po prijemu biografija, naša služba ljudskih resursa će Vam proslediti upitnik. Naša pitanja za prijavu i opisi poslova su dizajnirani da nam pomognu da identifikujemo pojedince koji imaju osnovne kvalifikacije za naše oglase za posao. Obično kontaktiramo najkvalifikovanije kandidate za intervju u roku od 2 do 4 nedelje (međutim, neki programi zapošljavanja mogu imati duži vremenski okvir). Obavezno proveravajte Vaše prijemno sanduče kako biste se uverili da se emailovi od Hipol Career-a ne nalaze u Vašoj fascikli za neželjenu poštu/junk.
 
Procene / Assessmenti 
Za neke pozicije je potrebna preliminarna procena. Ovo može uključivati jezičke, mehaničke, tehničke i analitičke procene sposobnosti, u zavisnosti od položaja i lokacije. Ako je procena potrebna, bićete kontaktirani putem emaila nakon prijema biografije. U emailu ćete dobiti detalje i sledeće korake za izvršenje procene.
 
Format intervjua
Intervju će Vam omogućiti da upoznate naš tim za zapošljavanje i saznate više o našoj kompaniji dok vas budemo bolje upoznavali. Naš tim za zapošljavanje će Vas kontaktirati (bilo putem emaila ili telefonom) kako bi vam saopštio detalje Vašeg intervjua. Obavezno proverite prijemno sanduče da biste se uverili da se emailovi od Hipol Career-a ne nalaze u vašoj fascikli za neželjenu poštu/junk. Detalji će uključivati lokaciju, kako pristupiti našim zaštićenim lokacijama, šta obući i sam format intervjua. Unapred ćete znati šta da očekujete na razgovoru. 
Možete učestvovati u više intervjua kao deo procesa. Evo nekoliko najčešćih:
•Preliminarni telefonski ili Zoom intervju: Za mnoge pozicije, prvo ćemo Vas kontaktirati telefonom kako bismo procenili Vaše interesovanje i stekli bolji uvid u Vaše kvalifikacije. U nekim slučajevima ćemo uključiti i Zoom intervju. Ako Vaš preliminarni intervju prođe dobro, obično Vas pozivamo i na lični intervju.
•Intervjui na kampusu: Naš tim za zapošljavanje posećuju kampuse fakulteta i univerziteta kako bi pronašli studente koji su zainteresovani za praksu, pripravnički staž ili stalno zaposlenje. 
•Tehnički intervjui: Naš tipični intervju u fabrici sadrži tehnička pitanja koja nam pomažu da procenimo da li ste upoznati sa rešavanjem problema u Vašoj oblasti. Budite spremni da objasnite kako pristupate problemima i dolazite do rešenja.
•Intervjui veština timskog rada i liderstva: nastojimo da razumemo Vašu sposobnost da radite u timovima i različitim oblastima. Postavljamo pitanja koja Vam pomažu da podelite svoje postupke, odgovornosti i rezultate u različitim okolnostima.
•Istraživački intervjui: Od Vas će možda biti zatraženo da predstavite svoje istraživanje ili tezu pred odborom iskusnih istraživača. Budite spremni da navedete svoje istraživačke metode i nalaze i odgovorite na pitanja o svom radu.
Podstičemo Vas da postavljate pitanja tokom intervjua kako biste saznali više o Hipolu i pozicijama u kompaniji, dok mi budemo upoznavali Vas i Vaše kvalifikacije.
 
Ponuda: šta i kada da očekujete?
Naši kandidati se obično sastaju sa više regrutera i menadžera tokom intervjua u fabrici. Kao grupa, oni će pregledati Vaš CV i rezultate intervjua i dati preporuku menadžmentu. Menadžer će pregledati i potvrditi odluku o zapošljavanju, a vaša formalna ponuda će biti emailom dostavljena. Vreme ponude i naredni koraci će se razlikovati u zavisnosti od pozicije.
 
Naši vodeći principi
Hipol je posvećen tome da bude vodeća kompanija za proizvodnju hemijskih proizvoda u Srbiji. U tom cilju moramo kontinuirano postizati vrhunske finansijske i poslovne rezultate uz pridržavanje visokih etičkih standarda.
Sledeći principi vode naše odnose sa našim akcionarima, kupcima, zaposlenima i zajednicama.
 
Vlasnici
Posvećeni smo povećanju dugoročne vrednosti investicionih sredstava koje su nam poverili naši vlasnici. Vodeći posao profitabilnim i odgovornim, očekujemo da vlasnici budu nagrađeni vrhunskim prihodima. Ova posvećenost pokreće menadžment naše kompanije.
 
Kupci
Uspeh zavisi od naše sposobnosti da dosledno zadovoljavamo sve promenljive zahteve kupaca. Obavezujemo se da budemo inovativni i odgovorni, dok istovremeno nudimo proizvode i usluge visokog kvaliteta po konkurentnim cenama.
 
Zaposleni
Izuzetan kvalitet naše radne snage obezbeđuje vrednu konkurentsku prednost. Da bismo izgradili ovu prednost, nastojaćemo da zaposlimo i zadržimo najkvalifikovanije ljude i da maksimalno iskoristimo njihove mogućnosti za uspeh kroz obuku i razvoj. Posvećeni smo održavanju bezbednog radnog okruženja obogaćenog različitošću koje karakteriše otvorena komunikacija, poverenje i fer tretman.
 
Zajednica
Obavezujemo se da budemo dobri korporativni građani na svim mestima na kojima poslujemo. Održavaćemo visoke etičke standarde, poštovati sve važeće zakone, pravila i propise i poštovati lokalne i nacionalne kulture. Iznad svih drugih ciljeva, posvećeni smo bezbednom i ekološki odgovornom poslovanju.
Hipol teži da bude na čelu konkurencije u svakom aspektu našeg poslovanja. To zahteva da se resursi kompanije — finansijski, operativni, tehnološki i ljudski — mudro koriste i redovno procenjuju.
Iako održavamo fleksibilnost da se prilagodimo promenljivim uslovima, priroda našeg poslovanja zahteva fokusiran, dugoročan pristup. Dosledno ćemo nastojati da poboljšamo efikasnost i produktivnost kroz učenje, deljenje i primenu najboljih praksi. Bićemo disciplinovani i selektivni u proceni opsega mogućnosti za kapitalna ulaganja koje su nam dostupne. Nastojaćemo da razvijemo vlasničke tehnologije koje pružaju konkurentsku prednost.
Težimo da ostvarimo svoje ciljeve besprekorno izvršavajući naše poslovne planove i pridržavajući se ovih vodećih principa i politika kompanije.
 
Standardi poslovnog ponašanja
Kako postižemo visoke rezultate, jednako je važno koliko i sami rezultati. Od direktora, menadžera i zaposlenih u kompaniji se očekuje da poštuju najviše standarde integriteta u poslovanju.
 
Prednosti
Karijera svakog zaposlenog u Hipolu je osmišljena da traje. Naši zaposleni rastu i lično i profesionalno, uz pogodnosti koje su izgrađene da podrže svaku fazu života. Otvoreni smo I podržavamo zapošljavanje I izgradnju karijere bazirane na porodičnim vrednostima, gde težimo da obezbedimo I decu naših zaposlenih na različite načine. 

Želite da radiate sa nama?

Addresa:

Gračački put bb, 25250 ODŽACI, Srbija

E-mail:

hr@hipol.rs